Ett medeltida mysterium

Ett medeltida mysterium
Ett spännande, mångsidigt och lärorikt äventyr i medeltida anda!

Året var 1361 och ryktet spred sig snabbt. Valdemar Atterdag hade landstigit med sin här på Gotland och var nu på väg mot Visby! Visbyborna visste att han var ute efter både makt och rikedomar och såg då till att snabbt gömma undan sina värdefulla ägodelar, av vilka många ligger gömda än idag.

Lagen får nu i uppgift att lösa gåtor och utmaningar för att visa sig värdiga en del av den skatt som gömdes. Myter och legender blandas med fakta och lagtävlingar innanför ringmuren och i några av de medeltida ruinerna.

Mysteriet är anpassat för åk 4-7.
Tid: ca 2,5 timmar

Pris. 195 :-/pers. vid grupp om minst 20 personer

Estrids Gåta
Estrid Olofsdotter var en klurig dam som levde i det medeltida Visby. Hon älskade utmaningar och gåtor och berättade om många mysterier för de som stod henne nära. Men hon var också en hemlighetsfull kvinna. När hon gick bort, så efterlämnade hon en utmaning för de som vågade ge sig på den i jakt på hennes hemlighet.

Ett lärorikt och spännande medeltida uppdrag där lagen självständigt får söka svar innanför ringmuren för att lösa uppgifter. Lagen arbetar självständigt med hjälp av karta och timglas för att lösa uppgifter, för att sedan samlas på tävlingsarenor där uppgifter skall lösas. En kombination av medeltida frågesport, lagtävlingar och guidad tur för de lite äldre barnen.

Aktiviteten är anpassad för åk 8-9.
Tid: ca 2,5 timmar

Pris. 195 :-/pers. vid grupp om minst 20 personer