Nu snyggar vi till utemiljön

Planeringen inför säsongen 2023 är i full gång och vi jobbar just nu på att få till hur vår utemiljö ska se ut. Särskilt området vid entrén där vi planerar nya uteserveringar och aktiviteter så att det verkligen blir till ett centrum för besökare. För att göra detta börjar vi redan i höst med omfattande markarbeten som kommer att pågå till och med våren. Vi vill skapa en trevlig och autentisk miljö och tänker att det är lika bra att göra det ordentligt nu när vi väl gör detta.

Vid entrén kommer vi också att göra plats för en helt ny minigolfbana. Den kommer givetvis att vara utformat i vikingastil och varje bana kommer att ha någon rolig form eller figur som vu kopplar samman med vikingatiden. Att ni kommer att kunna golfa bland runstenar och vikingaskepp är inte en alltför vild gissning!

En annan sak som är väldigt spännande är att vi håller på och filar på att bygga ett riktigt vikingaskepp som ska kunna vara öppet för passagerartrafik till och från Vikingabyn om man kommer över vattnet. Här finns det förstås många lagar och regler att ta hänsyn till så vi får se om det går att skapa något helt autentiskt och sedan verkligen köra igång det. En gissning är att vi kanske inte kommer kunna ha roddare vid åror i båten men det är förstås helt okej. Det är utseendet på båten vi är ute efter, ett klassiskt vikingaskepp i trä med en drake som galjonsfigur är det vi vill bygga.

Något annat som ni besökare kommer att upptäcka nästa år är att vi har byggt en ny vikingaby som vi kallar ‘Glaciären’. I denna kommer vi att bland annat ha en teaterscen och ett café. Syftet med denna tillbyggnad är att visa hur livet såg ut för de vikingar som begav sig till Island eller Grönland och påbörjade ett nytt liv där.

Lämna en kommentar