Nu bygger vi nya stugor

Att Vikingabyn har varit en succé är ingen överdrift och vi är väldigt glada över att så många utav er har valt att besöka oss de senaste somrarna. Det kändes både roligt och jobbigt samtidigt förra året när alla våra hotellrum och stugor blev slutsålda. Vi var givetvis glada över att så många ville besöka oss samt att vi nådde full kapacitet men samtidigt kändes det jobbigt att många som ville boka rum eller stugor hos oss på Vikingabyn inte kunde göra det.

Nu är det redan fullbokat gällande många av sommarens datum och detta har fått oss att inse att vi måste bygga ut. Därför har vi börjat projektera för att bygga ytterligare en stugby med plats för mellan 60 och 70 stugor. Vi väntar på besked från kommunen och givetvis också på bygglov innan arbetet kan sätta igång, men planen är att stugorna ska kunna stå klara som senast till sommaren 2025.

Vi har redan gjort klart med ett företag som ska bygga stugorna och det är en snickare Gagnef som erbjuder totalentreprenad som kommer att ta sig an uppdraget. Det känns väldigt bra från vår sida att detta redan är klart för det innebär att arbetet kommer att kunna starta så fort vi får klartecken från kommunen samt bygglov.

De nya stugorna vi bygger kommer att ha plats för som minst åtta bäddar per stuga och som mest 16 bäddar. Vi bygger i olika storlekar för att passa olika typer av familjer och sällskap så att alla som vill besöka oss ska ha ett alternativ som passar dem och deras förutsättningar.

Vi kommer också bygga en konferenslokal i samband med denna stugby. Detta innebär att vi kommer erbjuda företag möjlighet till konferens hos oss med övernattning, mat och aktiviteter. Mer information om detta kommer längre fram! Så håll till godo.

Lämna en kommentar