Parken stängd på grund av pålning

Hej alla Vikingabyn-besökare!

Vi vill informera er om att vi kommer att stänga nöjesparken under återstoden av april samt större delen av maj. Detta gör vi för att genomföra viktigt underhåll av parken, inklusive pålning av samtliga byggnader och attraktioner. Vi kommer att ta hjälp av ett företag som sysslar med pålning Västerås för att genomföra arbetet på bästa sätt.

Pålning är en metod som används för att stärka upp och förbättra grundläggningen av byggnader och andra strukturer. Det görs genom att man sätter in pålar i marken vid byggnadens grundläggning. Pålarna kan vara av trä, stål eller betong och är oftast anpassade efter markförhållandena och belastningen på byggnaden.

Det finns flera olika sätt att genomföra pålning, men det vanligaste sättet är att borra hål i marken där pålarna ska sättas. Pålarna kan sättas vertikalt eller horisontellt beroende på byggnadens konstruktion och belastning. När pålarna har satts in i marken fylls hålen igen och pålarna ansluts till byggnadens grundläggning.

Pålning används ofta för att stabilisera och stärka upp byggnader och strukturer som har sviktat eller som riskerar att svikta på grund av dålig grundläggning eller ökad belastning. Det är också ett bra alternativ när man bygger på svårmark eller dåligt dränerade områden. Genom att stärka upp grundläggningen kan man förebygga problem som raseri och förbättra byggnadens hållbarhet och säkerhet.

Vi förstår att detta kan vara besvärligt för er som planerat att besöka oss under denna tid, men vi är övertygade om att detta kommer att vara till stor nytta för parken och för er besökare i längden. Vi hoppas att ni förstår att vi gör detta för att kunna erbjuda er den bästa möjliga upplevelsen när ni besöker oss.

Vi kommer att öppna igen så snart arbetet med att stärka upp alla byggnader och attraktioner är färdigt. Tack för ert tålamod och på återseende!

Lämna en kommentar