Vår stora vikingabåt är lagad

Hej alla underbara besökare!

Som ni alla vet så utsattes vår stora staty föreställande ett vikingaskepp vid entren för skadegörelse förra veckan. Vandaler hade varit i farten och spraymålat buskap som “All makt åt Tengil, vår befriare” och andra suspekta budskap. De hade även slagit hål i skrovet så att om båten skulle sjösättas, vilket den förstås inte ska men ändå, så skulle den ha tagit in väldigt mycket vatten. Sedan verkar vandalerna ha klättrat in i båten och haft fest. Vi hittade massor av tomma långburkar med olika kända och mindre kända ölmärkens etiketter. Vi hittade också fimpar från cigaretter, slängt godispapper, en påse skräp från McDonalds och en kondom med hål i som såg använd ut.

Detta var självklart en mycket tråkig syn och vi blev väldigt ledsna när vi såg att vår kära båt blivit vandaliserad. Vi har förstås anmält händelsen till såväl polis som försäkringsbolag och vi har lappat och lagat efter bästa förmåga. Det tog vår personal mycket tid att städa upp det hela och det är förstås tid vi hellre hade lagt på att göra parken redo för våra besökare men så blev icke fallet. Vi fick städa bort allt äckel päckel som våra oinbjudna besökare hade ställt till med.

Något som dock var väldigt positivt är att båten gick snabbt att laga tack vare att ett företag som hjälper till med svets stockholm snabbt kunde komma till undsättning och svetsa samman skrovet. Det gjorde att vi kunde laga båtens utsida fort och nu ser den faktiskt hel och fin ut igen vilket vi är väldigt glada för.

Nu när båten är lagad och städad så kommer den att återvända till sin plats vid entren så att alla besökare som anländer till vår fina by kommer att få se den det första ni gör.

Lämna en kommentar